Hack je pijn!


Pijnen hebben een grote impact op je leven. Ze maken dat je jezelf meteen een stuk minder prettig voelt; je kan je minder goed concentreren, je beweegt minder soepel en wellicht heeft het zelfs invloed op je nachtrust. Pijn kan fel, stekend, donker of zeurend zijn. Gelukkig is er goed nieuws!

Aanraking

Door aanraking verminderd je pijn aanzienlijk. Niet alleen één op één; Dat als ik jouw schouderspieren masseer, die spieren dan minder pijn gaan doen omdat ze lekker los zijn gemasseerd, het gaat veel verder en het werkt ook langer door. Ik zal het je uitleggen hoe dat kan.

Je lichaam zit vol met zenuwen en zenuwuiteinden, de sensoren. Deze sensoren voelen iets en brengen dat door middel van zenuwbanen, via je ruggenmerg, naar je hersenen. Aanraking verminderd je pijn doordat de signalen van de aanrakingssensoren in jouw huid sneller naar je brein reizen dan de signalen van je pijnsensoren.

rails en trein

Je kan die zenuwbanen zien als een netwerk van treinen. In jouw lichaam rijden heel wat treinen die continu sensaties naar jouw brein transporteren. Je brein die geeft daar vervolgens een betekenis aan. Omdat tijdens aanraking jouw “aanraking-treinen” sneller rijden en de rails daardoor bezet houden kunnen de “pijn-treinen” er niet door want de rails wordt geblokkeerd. Die “aanraking-treinen” rijden trouwens ook na de daadwerkelijke aanraking nog een tijd door en je kan dus nog lange tijd genieten van de pijnstillende werking. Hoe langer je aanraakt hoe langer die treinen blijven doorrijden en dan is er dus geen plek op het spoor voor de “pijn-treinen.”


Zo kan je dus gemakkelijk je pijn hacken! Dus knuffel, aai, streel, masseer, raak aan en geniet van deze supergezonde pijnstiller zonder nare bijwerkingen.

Welke treinen zet jij op jouw rails?