Vergeten eerste levensbehoefte


De impact van Stress

gespannen schouders, stramme spieren, overprikkeling, slapeloosheid en hoofdpijn. Zomaar wat klachten die vaak te maken hebben met spanning en stress.

Je lichaam reageert direct op spanningen en maakt dan zoals je al eerder op deze site hebt kunnen lezen onder andere cortisol aan. Cortisol zorgt er ook voor dat je steeds meer in je hoofd gaat zitten. Stress, spanning en overprikkeling kan je niet wegdenken. Als je last hebt van stress en stressgerelateerde klachten wil je dat graag oplossen. Je probeert jezelf eruit te “denken” en kruipt alleen nog maar verder in je hoofd en je gedachten. Krampachtig probeer je positief te denken maar je blijft malen, nadenken, overwegen en peinzen. Je zoekt in eerste instantie de oplossing voor je stress, pijnen, angsten, overprikkeling en burn-out in je “denken” om uiteindelijk te ontdekken dat dat niet werkt.

Intelligent lichaam

Wellicht ben je vergeten of heb je nooit geweten dat jouw lichaam een enorm grote eigen intelligentie heeft en continue met jouw probeert te communiceren. En hoe eerder je daarnaar luistert hoe fijner voor jezelf. Als jij het al hoort als je lichaam fluistert dan hoeft het niet te gaan schreeuwen. Want je lichaam zal steeds meer of heftiger symptomen blijven produceren zolang je signalen negeert en wordt uiteindelijk ziek.

De kortste weg naar ontspanning en stressreductie loopt via ons lichaam. Als je het autonoom zenuwstelsel, en dan met name het sympathisch zenuwstelsel, tot rust brengt dan nemen alle stress gerelateerde klachten zichtbaar en voelbaar af. En dat is onmisbaar want alleen als je ontspannen bent kan jouw lichaam herstellen. En alleen vanuit ontspanning kun je ook mentaal weer opladen.

Onmisbare schakel

De ultieme anti stress booster is aanraking. Er is niets in deze wereld dat jouw cortisol niveau sneller laat dalen en er is niets wat jouw overbelaste zenuwstelsel sneller tot rust brengt dan aanraking. Het is het antwoord op langdurig verhoogd cortisol. Zoals er hormonen zijn die je lichaam “afbreken”, zo zijn er ook hormonen en neurotransmitters die je lichaam “opbouwen” zodat je lichaam weer kan gaan herstellen. De hormonen van onthaasting, genezing en verbondenheid, die aangesproken worden in jouw lichaam tijdens een fijne aanraking werken snel en doelgericht op al je stressgerelateerde klachten.

Aanrakingen, knuffels en massages zijn geen luxe maar onmisbaar. Om vanuit innerlijke rust, plezier, tevredenheid, met een soepel lijf en met een helder hoofd je leven te kunnen leven. Aanraking kalmeert je zenuwstelsel direct en dan kan er weer zuurstof naar je verzuurde delen. Daardoor kan je lichaam zich ontspannen en komen ook je gedachten tot rust. Vanuit die innerlijke rust komt ook je inspiratie, vitaliteit en gezondheid weer terug.

De kortste weg naar ontspanning

Een professionele ontspanningsmassage is ontwikkeld om de hoogst mogelijke concentratie hormonen en neurotransmitters vrij te maken in je lichaam die het antwoord zijn op langdurig verhoogd cortisol. Het voordeel van een massage is dat je zelf nergens aan hoeft te denken en zelf niets hoeft te doen. Er wordt niets van jou verwacht en je mag even helemaal “uit”.

Een goede ontspanningsmassage is niet alleen maar één uurtje fijn aangeraakt worden en ontspannen, het gaat veel verder. De voordelen van een goede massage werken nog lang na en kunnen weken aanhouden. Eens in de drie tot zes weken een afspraak bij jouw masseur heeft al een ongeëvenaard gunstig effect op je welzijn.